Gevulde paprika�s met rijst



Ingrediënten:

6 groene paprika�s
250 gr tartaar
2 el water
1 klein blikje tomatenpuree
� kopje gehakte peterselie
� kop ongekookte rijst
3 el olijfolie
1 middelgrote ui in plakken
� tl suiker
1 geklopt ei
1 tl paprikapoeder
peper en zout



Bereidingswijze:

Snijd van elke paprika een kapje af, verwijder
de vliezen en de zaden. Was de paprika�s en droog
ze goed af. Vermeng de trtaar met het water,
een kwart van de tomatenpuree, de peterselie, rijst
en 1 tl zout en peper. Vul de paprika�s met dit mengsel.
Giet de olie in een koekenpan en zet de paprika�s dicht
tegen elkaar met de open kant naar boven. Leg op elke
paprika een plak ui. Verdun het restant tomatenpuree met water
en giet het bij de paprika�s tot ze bijna onderstaan.
Voeg een halve tl zout en suiker toe. Laat het gerecht 1 uur
zachtjes koken. Voeg zonodig water toe om het vochtniveau
te handhaven. Doe het ei in een middelgrote kom en roer het
kookvocht er geleidelijk doorheen. Voeg het paprikapoeder toe
en doe de saus weer in de pan. Laat nog 10 minuten zachtjes
sudderen en dien daarna de paprika�s met de saus op.

Home